torstai 27. marraskuuta 2014

UK in my mind

Eräänä päivänä viime viikolla puin uloslähtiessä päälleni ehkä mukavimman talvitakkini ja huppukaulaliinani, ja se iski: nimittäin Englanti-kuume. Kesti jonkin aikaa ennen kuin yhdistin palavan matkakuumeen tuohon päivään, mutta kyllä, sieltä se kumpusi: Middlesbroughin Princess Mallin kojusta ostetusta kaulaliinasta ja Edinburghista ostetusta talvitakista.

Palava hinku Englantiin siis on, mutta enemmän "kotiin" kuin "reissuun" fiiliksellä. En osaa eritellä, mitä Englannissa kaipaan: ihmisiä, tuttuja paikkoja, ystäviä, englantilaisuutta, ilmapiiriä vai kenties sitä versiota itsestäni, joka siellä asuessani olin. Tai ehkä kaipaan vain nollaamista yksin reissaamisen muodossa.

Sekään ei ole ihan selvillä, minne tahtoisin. Jo viime keväänä houkutteli Middlesbroughissa käyminen: olisi niin jännää käydä vaikka ihan päiväseltään pyörähtämässä kaupungissa ja harhailemassa yliopistolla muistoja verestämässä! Oi miten nostalgista! Ja toki olisi ihanaa nähdä Englantiin jääneitä ystäviä! Muutama uusi paikkakin houkuttelisi: Pohjois-Walesiin olisi ihana palata ja englantilainen maaseutu on jäänyt aivan liian paitsioon.

Pahimmassa matkakuumeessa vastaan myös osui Buzzfeedin lista, johon oli koottu 27 syytä, miksi Englannissa vaihto-opiskelu pilaa ihmisen. Voi miten monta kertaa olen murpannut ihan samoista asioista: Miksei Suomesta saa kunnon skonsseja? Miksei Strongbowta saa kätevissä kahden litran pulloissa? Miksei meillä ole Poundlandia? Tai linnoja joka kylässä? Tai Yorkshiren vanukkaita? Skonssien ja Yorkshiren vanukkaiden suhteen olen ollut jopa niin epätoivoinen, että olen itse niitä koittanut tehdä, vaihtelevalla menestyksellä.

Armottoman matkakuumeen kourissa ollessa on ehkä pahin virhe ikinä käyttää Googlen kuvahakua. Se ei nimittäin auta matkakuumeeseen sitten yhtään. Vai miten kamalalta Englannin maaseutu teidän mielestänne näyttää? ;) 


Kuvasta kiitos Wikimedia Commonsille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti