keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tasapainoilua

Työn ja levon tasapainottaminen on se asia, jota en koskaan tunnu oppivan. "Kyllähän tässä hyvin ehtii tehdä töitä ja gradua, pitää kirppistä ja tehdä kaverin yritykselle nettisivut, blogata ja käydä baletissa pari kertaa viikossa, nähdä J:tä ja kavereita, tehdä kivoja reissuja ja levätä." Paitsi että ei. Ja siltä varalta, ettei hoksaa laittaa itseään jäähylle, elimistö hoitaa kyllä homman - tällä kertaa ruokamyrkytyksen ja flunssan yhdistelmän muodossa. Epäilen, että samaa temppua se on yrittänyt jo edellisen kolmen taudin kanssa, sillä en ole eläessäni sairastanut näin montaa eri tautia lyhyen ajan sisään kuin tänä syksynä.

Nyt pikkuhiljaa asian sisäistäneenä olen viettänyt pahimmat flunssapäiväni vuoroin Frendien seurassa ja vuoroin nukkuen. Pikavisiitit olen tehnyt myös 1500-luvun Ranskaan Reignin kiehtovaan maailmaan ja seurannut Sherlockin edesottamuksia Elementaryssa, mutta niitä ja YTHS:n visiittiä lukuun ottamatta en alkuflunssan aikaan juuri poistunut kodin ulkopuolelle ja hyvä niin. Joskus on nimittäin hyvä vain levätä ja ladata akkuja.

Nyt, kolme viikkoa myöhemmin, poden edelleen samaa flunssaa, mutta koska työnantaja ei ehkä olisi lämmennyt kolmen viikon sairaslomalle flunssan takia, olen uskollisesti ilmaantunut töihin milloin minkäkinlaisessa flunssapöhnässä ja köhässä. Vähän rauhallisempi arki on kuitenkin jäänyt, ainakin toistaiseksi, ja toivottavasti sen sellaisena saan jatkumaankin. Viikonloppuna ehdin vihdoin testaamaan saamaani vinkkiä pitää yksi päivä viikossa, jolloin ei ole pakko tehdä mitään ellei erityisesti halua. Oli muuten melkoista luksusta aloittaa ihanan laiska päivä nukkumalla puoleenpäivään. <3 Edellisen vastaavan olen kai pitänyt joskus alkusyksystä tai heinäkuussa nyt ainakin, kun olin mökillä. Ongelmaksi on lähinnä muodostunut se, että jos on arkisin töissä ja yliopistolla ja viikonloput menossa, on aikatauluttomien päivien määrä varsin rajattu. Tämänkin suhteen korjaukset ovat onneksi jo työn alla: tällä hetkellä joulukuulle on luvassa vain yksi työmatka plus joulunvietto Hämeessä, joten toivottavasti nollauspäiviäkin ehtii pitämään paremmin.

Mukavaa marraskuun viimeistä viikkoa kaikille! Olkoon joulukuu pirteä ja flunssaton!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti