lauantai 22. marraskuuta 2014

Fanityttö

Taru sormusten herrasta -leffojen julkaisusta on jo yli 10 vuotta aikaa ja niin on myös suurimmista fantasiafanityttövuosistani. Uudet Hobitti-leffat ovat olleet viihdyttävää katsottavaa, mutteivät minun mielessäni lähelläkään ensimmäistä trilogiaa. Toisen trilogian viimeinen elokuva,The Hobbit: The Battle of the Five Armies, ei ole ole ollut samalla tavalla malttamattomasti odotettu kuin sijoittuvat neljä ensimmäistä Keskimaahan elokuvaa (*), mutta kaikista kuudesta elokuvasta ja behind the scenes -videoista leikattu musiikkivideo on kieltämättä ihanan nostalgista katsottavaa. Fanitytön sydäntä lämmittää erityisesti se, että kappaleen esittää ensimmäisestä trilogiasta tuttu Billy Boyd eli rakastettava Pippin-hobitti. 
Viimeisen Hobitti-leffan kunniaksi kaivoin esille ensimmäisen trilogian, joka on ollut aivan liian pitkään katsomatta. Bilbon syntymäpäiviä vietetään taas, ehkä noin 60.ttä kertaa! (**)

---

(* tai teknisesti ottaen Taru sormusten herrasta -trilogian osat 2 ja 3 sekä Hobitti-trilogian 1. osa, sillä en ollut kuullutkaan koko Keskimaasta ennen ensimmäistä leffaa.)

(** Bilbon syntymäpäivät ovat taloudessamme katsotuin videopätkä ikinä. Syy siihen on tämä: "Hei kulta, katsotaanko Sormusten herrat?" "Joo! Mistä aloitetaan?" "No alusta tietenkin!" Lopputuloksena olemme päätyneet katsomaan Bilbon syntymäpäivät noin 50 kertaa useammin kuin leffojen muut osat. )

PS. Päivän fun fact: Tiedättehän kuinka S-ketjun osuuskaupoilla on omat nimensä? No, näillä kulmilla se on Osuuskauppa Keskimaa. Tämä ja etenkin jokavuotiset Keskimaan pikkujoulut ovat saattaneet herättää hienoista hilpeyttä allekirjoittaneessa. 

PPS. Lyhennetäänkö "kuudettakymmenettä" todella "60.ttä"? I'm confused. Linkki

2 kommenttia:

  1. Bilbon syntymäpäivien aikaan kaikki oli vielä hyvin. Samasta syystä minä lopetan aina Titanicin katsomisen ennen kuin jäävuori tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin koen Titanicin katsomisen jäävuoren kohtaamisen jälkeen varsin turhaksi: laiva vain uppoaa ja ihmiset kuolevat seuraavat 1,5 tuntia ilman sen kummempia juonen käänteitä. Itselläni oli leffasta taannoin erinomainen dvd-versio, jossa piti vaihtaa levyä jäävuoren bongaamisen jälkeen: mikä erinomainen sauma vaihtaa samalla leffaa. ;)

      Poista