maanantai 18. elokuuta 2014

Palashampoopäiväkirja

Kokeilin itse tehtyä palashampoota ensimmäistä kertaa talvella, mutta kahden päivän tahmailun jälkeen totesin, että tämä on selkeästi kesän projekti. Nyt kesällä olen aika ajoin mietiskellyt uutta yritystä, mutta nykyiset, puolillaan olevat shampoo pullot (joita muutossa on löytynyt yllättävä määrä) ovat hidastelleet. "Käytän nämä ensin." Kesä kuitenkin alkaa hiljalleen kääntyä loppuaan kohden, joten päätin terästäytyä ja pakkasin saippuapalan ja minipullon omenaviinietikkaa mukaan mökille lähtiessä.


Töölön solukämpässä väsättyjä saippuoita viime syksyltä: raikas nokkosshampoo ja hellivä porkkanasaippua. 

Let the shampoo diary to began!

Day 1:
Edellisestä kerrasta viisastuneena testasin shampoota edellisenä päivänä pestyihin hiuksiin. Alkuvuodesta nimittäin testasin shampoota ihan aidon likaisiin hiuksiin ja tulos oli lismaistakin lismaisempi. Lopputulos toisella kierroksella: ei niin puhtaan tuntuinen kuin ennen pesua, mutta ei myöskään ällöttävä lismatukka. 

Day 2: 
Hiukset olivat vähän tahmeat, mutta mökillä kun ollaan, päädyin huuhtomaan niitä ohimennen järvessä kolmen uimareissun aikana. 

Day 3: 
Sunnuntaina hiukset saivat uuden palashampoopesun, eikä lopputulos ollut edelleenkään likainen tai lismainen. Hiusten latvat tosin tuntuivat melkoiselta hampulta. En ihan vielä jaksa ruveta sotkemaan öljyjä sekaan, ehkä ne asettuvat lähi viikkoina. 

Day 4: 
Tahmainen tukka ja uusi pesukierros. Tahmeus on vähentynyt juurista ja lisääntynyt pituuksiin (jota sitäkin riittää). Luonnonkiharakin alkaa puskea esille. 

Day 5: 
Entistä tahmeampi tukka ja taas kierros palashampoota. En oikein tiedä, pitäisikö yrittää pysyä pari kolme kertaa viikossa -pesutahdissa. Tällä hetkellä tuntuu, että ei. Jännä huomio: pesun jälkeen kuivuneissa hiuksissa 10 cm juurta tuntuu ihan puhtaalta (mikä muuten on tosi jees), mutta pituudet ovat entistä pahemmassa tahmassa. Ehkä en hankaa shampoota tarpeeksi tomerasti pituuksiin?

Day 6:
Juuret taas kohtuullisen puhtaat, mutta pituukset aivan tahmassa, joten vuorossa tomeraa saippuointia myös pituuksiin. Jätin ensimmäistä kertaa hapanhuuhtelun pois epäillen sen aiheuttavan tahmaisuutta pituuksiin (olen käyttänyt sitä hoitoaineen tapaan vain pituuksiin, en juuriin).

Day 7: 
Ensimmäinen päivä, jolloin ei ole pakko pestä hiuksia! Huraa! Ilmeisesti hapanhuuhtelun poisjättö auttoi hieman.

Day 8: 
Hiukset olivat aamulla taas hurjaa tahmaa, ylläripylläri. Skippasin hapanhuuhtelun myös tänään, mutta siitä huolimatta hiukset olivat kosteina harjatessa tahmeat - kuivuessaan not so much. Saa nähdä, miltä ne huomen illalla näyttävät.

Ylipäätään alun tahmavaihe ei ole ollut yhtä paha, mitä pelkäsin: tukka ei haise aivan järkyttävän pahalle (joskaan ei myöskään karkkiselle niin kuin suosikkini Aussie-shamppoon jälkeen) eikä toisaalta näytä aivan järkyttävän likaiselta. Itse asiassa tukka näyttää kohtuullisen puhtaalta ja tahmaisuus lähinnä tuntuu, ainakin näin pesua seuraavana päivänä. Nyt siis odottelen, miten käy: tottuuko päänahka uuteen shampooseen ja häviääkö tahma lopullisesti vai luovunko kokeilusta jossain vaiheessa. Palashampoossa ja -saippuassa on myös yksi hyvä puoli: maanantaina neljän päivän minireissuun lähtiessä niitä ei tarvitse sulloa siihen litran minigrip-pussiin deodorantin ja hammastahnan kanssa, vaan saippuapalat menevät muiden tavaroiden seassa pakattuina turvatarkusten läpi. Miinuksena on tietty märkien saippuapalojen kuskaaminen reissussa, mutta eiköhän se näin yhden majapaikan reissulla mene kivuitta. Olisi ihan toinen juttu, jos lismaiset saippuapalat pitäisi pakata rinkkaan melkein joka päivä, mutta tällä reissulla sitä ei onneksi tarvitse kokeilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti