sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Opiskelua (melkein) auringonpaisteessa ja muita aivoituksia

Odottavan aika on pitkä. Tänään on ollut diilinä tehdä koulujuttuja, ja lisää koulujuttuja, ja vieläkin lisää koulujuttuja, tehdä sushia J:n kanssa (ja syödä sitä!), ja sitten tehdä vielä lisää ja lisää ja lisää koulujuttuja. "Jee". Laskin juuri, että olen nyt kolmessa päivässä tehnyt ehkä viidesosan tehtävistä, joiden deadline on perjantaina. Ja niin on muuten muutaman muunkin jutun perjantaina (tai huomenna, tai keskiviikkona tai torstaina. Hei! Tiistaina ei ole mitään!). Joten lisää lisää lisää koulujuttuja luvassa. Olen kohtuu varma, että perjantain klo 23.59 jälkeen (koska viimeinen palautus on juuri silloin, ihan varmasti!) en tee mitään järkevää moneen päivään! (Paitsi pesen ikkunat ja siivoan, koska ne olen halunnut tehdä jo viikkotolkulla, mutten ole ehtinyt.)

Keväinen tulokaslaji. 

No, olen nyt sentään JOTAIN ehtinyt tehdä opiskelun lisäksi (kenties niissä syy, ettei opiskelu etene..). Keskiviikkona olin juhlimassa helatorstain aattoa, jolloin kesäksi työllistyneet perinteisesti tarjoavat ruoat ja juomat kesätöitä vaille jääneille. Oli mielettömän hauskaa nähdä kavereita pitkästä aikaa, ja ruoka oli hyvää, tottakai!

Torstai oli aika hiljainen, yllättäen, mutta perjantaina homma alkoi taas tehostua hieman. Lupausten vastaisesti viikonloppuna oli ihanan aurinkoinen sää ja viidakkoni sai luvan muuttaa ulos - tosin aluksi peittoon käärittynä. Toisin sanoen roudasin hyllyllisen taimia pihalle ja käärin sen tyylikkäästi taimiharson sisään. Kahdeksankymmentä paleltunutta tainta tästä vielä puuttuisi. Mutta vähänkö olen onnellinen siitä, että ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen a) keittiönpöytä on tyhjä (lukuun ottamatta viittä huonekasvia), b) ikkunalaudat ovat tyhjiä (hei! Voin laittaa ne huonekasvit niille!) ja c) parvekkeen oven saa taas auki. Jee! Elämän pieniä luksuksia.


Parvekkeelle muuttanut jättiläistoukka...

...josta kuoriutui tällainen aurinkokylvyn ajaksi! 


Lisäksi ehdin eilen naapuriin grillailemaankin - tai ainakin nauttimaan grillailun tuloksista - "kirjoitustauolla". Tauko my ass... Arvaa jatkoinko kirjoittamista enää riviäkään sen jälkeen, kun kymmeneltä pääsin kotiin.. Mutta kostin sen aika tehokkaasti itselleni heräämällä tänään viideltä hommiin. Siksi olenkin "hieman" kyllästynyt kirjoittamiseen, kun olen sitä tehnyt on-off jo 11 tuntia tänään.


Sulassa sovussa. 
Kenties olen nyt saanut tuuletettuja aivojani riittävästi sidosryhmäanalyynin tomuista, ja voin jatkaa hommia uudella virralla. Ainakin siihen asti, että J. saapuu sushitarpeiden ja soodan kanssa. Sitten on tauko (taas)!

Rentoa ja aurinkoista äitienpäivää kaikille, jotka tuntevat tuon kutsumanimen omakseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti