maanantai 27. tammikuuta 2014

Melkein valmis! Tai sitten ei

Varoitus! Sisältää nillitystä opiskelun byrokratiasta.

Viime marraskuussa tein saman huomion kuin vuosi sitten: kas, kandista puuttuu kolme pistettä enää. Pitäisiköhän sille tehdä jotain. Mutta koska olen kokenut, ja koen edelleen, kandidaatin tutkinnon varsin turhana, en viimeisen vuoden aikana ole asialle mitään tehnyt. Kunnes marraskuussa varasin sen kahden opintopisteen filosofian yleiskurssin tenttikirjan, minkä lukemista olen lykännyt viimeiset seitsemän vuotta. No, flunssakauden ansiosta en lopulta saanutkaan noudettua kirjaa kirjastosta, kun se viimein vapautui viikkoa ennen joulua, ja pahimman flunssan taituttua jouduin aloittamaan kirjan jonottamisen alusta. Tällä kertaa kirja vapautuikin huomattavasti nopeammin, ja on nyt työn alla. eTentti, here I come!
Kolmas kandista puuttuva piste oli englantia syystä, että onnettomasti olin käynyt yhden pakollisista kursseista aikana, kun sen laajuus oli vielä kaksi pistettä. Sitten sitä laajennettiin pisteellä heti seuraavana vuonna, tottakai. Sen sijaan, että olisin viitsinyt tehdä täydentävän verkkokurssin, jossa opetellaan silmäilemään tekstejä, etsimään kappaleista johtolauseita ja tunnistamaan akateemisen tekstin merkkejä (hetkonen, eikö nämä kaikki käsitelty jo sillä onnettomalla, liian suppealla englannin kurssillani?), päätin viimein kaivella arkistoistani (lue: hillittömästä nipusta sekalaisia papereita) vaihdossa suorittamani kielikurssin todistuksen ja alistua byrokratiaan sen hyväksilukemiseksi. Tunnin kopioinnin, tulostamisen, lomakkeiden täyttämisen ja kampuksella ristiin rastiin ramppaamisen jälkeen plakkarissa oli 10 op englantia. No, pienempi paha kuitenkin kuin Optiman verkkotehtävät.

Okei, nyt siis puuttuu sen parin pisteen tentti, jonka kirja on jo työnalla. Hyvä? Eip, turha toivo. Tämän vastauksen sain kuin pyysin hyväksyntää eHopsilleni (elektroniselle, henkilökohtaiselle oppimissuunnitelmalleni, tai jotain):

"Hei, 
Kauppatieteiden kandin tutkinto suunnitellaan mahdollisimman lähelle 180 opintopistettä. Tee siis vielä seuraavat muutokset ---" 

Ja sitä seurasi lista eHopsin tehtävistä muutoksista. Jepjep, tenttiin lukemisen sijaan kliksuttelenkin tämän junamatkan ihastuttavaa kurssijärjestelmää saadakseni kandin eHopsin kuntoon. Ja sitten kliksuttelen juuri päinvastaiset valinnat maisterihopsiin. Byrokratia. <3 

2 kommenttia:

  1. Seitsemän vuotta! Mun mielestä sä aloitit vasta opiskelut. Mut eiks se 90-lukukin ollut kymmenen vuotta sitten?

    VastaaPoista
  2. Jep, ja LotRit tulivat vasta muutama vuosi sitten. Eiku...

    VastaaPoista