lauantai 14. syyskuuta 2013

Steviaa tomaattikastikkeessa, pastaa ilman pastaa ja muita ruokamysteerejä

Olen aina ollut täysverinen lihansyöjä, ja kasvissyöjäksi ryhtyminen on pälkähtänyt päähäni tasan kerran koko elämäni aikana - ja silloinkin laihdutustarkoituksissa. Kasvissyöjä-siskoni luo muuttaessa elokuun alussa odotinkin kauhulla, mitä hommasta tulisi. Ennakkoluuloni jäivät kuitenkin kertarysäyksellä tulisten pastaruokien, täyteläisten sienikastikkeiden ja suussa sulavien juustovoileipien jalkoihin, ja yhtäkkiä huomasin olleeni melkein täysin lihaton yli kuukauden ajan. Ainoat poikkeukset olivat työpaikkaruokalan salaatit, joissa oli silloin tällöin lihaa- tai mereneläviä. Kaikkein suurin yllätys on se, etten ihan aikuisten oikeasti ole edes kaivannut lihaa - mitä nyt aiemmin mainitsemassani ruokaöverissäni sorruin chorizon sukulaisiin. Yleisesti ottaen kasvisinnostuskausi tuli oikein sopivaan saumaan, sillä olen vihdoin alkanut hiljalleen kehittämään omatuntoa tuotantoeläinten elinolosuhteiden suhteen. Yäk! Onneksi kasvikset ovat nyt siis pop, sillä liha  on alkanut hieman ällöttää.

Mikä on siis korvannut klassiset perunaa ja lihakastiketta -ruoat? No tällaiset herkut! Tosin steviaa pastakastikkeessa en voi suositella.

Alkupalaksi oman palstan satoa juustojen ja leivän kera. 

Ja pääruoaksi uusia perunoita ja kanttarellikastiketta lisukkeineen

Kurpitsat keittiön kaapissa odottamassa syöntivuoroaan. 

Soijarouhepohjainen pastakastike, jota kivasti (not) säväyttää
pinaatin sijaan kourallinen steviaa. Onneksi stevian lehtien pois nyppiminen
lievensi makeutta huomattavasti.  Oikeaa pastaa korvaamassa on höyläiltyjä
kesäkurpitsan siivuja, ja päällä tottakai vuori aurajuustoa.

Mutta pidetään nyt realiteeteista kiinni. Välillä vaan käy näin,
vaikka yrität kuinka pientä ja kevyttä tilata ravintolassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti