maanantai 19. elokuuta 2013

Saippuaa!

Sisäinen ekohippini minussa on nostanut päätään. Haluaisin sanoa, että olen tässä suhteessa kovin originelli, enkä suinkaan massan mukana kulkija, mutta pakkohan se on myöntää, että ympäristöystävällinen ja luonnon mukaisempi elämäntapa on siirtynyt marginaaliryhmistä valtavirtaan, ainakin tuttavapiirini perusteella. Toisena vaihtoehtona on, että biologeista, ympäristötieteilijöistä ja heidän lähipiiristään koostuva tutkimusotokseni on hieman vääristynyt. Who knows.Ensimmäiset itsetehdyt saippuani!

Lähipiirini innostus lopulta herätti minutkin: Eikö olisi siistiä värjätä itse lankoja tai tehdä itse saippuaa tai kosmetiikkaa? No tottakai olisi! Mutta koska olen niin äärettömän tehokas ja aikaansaava, totesin, että parin vuoden aikominen saa riittää. Jos en itse onnistu kokeilemaan noita juttuja, niin menen sitten Villikatajan kurssille Annukan oppiin. Ainoana viikon varoajalla sopivana kurssina oli Käsintehtyä Saippuaa -kurssi, joka järjestettiin Toivolan Vanhan Pihan ihastuttavassa ympäristössä. Saippuaa askartelemaan siis!


Suklaaherkku vai saippuaa?

Valitettavasti itse saippuan tekoprosessista minulla ei ole kuvia - olin liian kiireinen naputtamaan muistiinpanoja kännykkääni tai vahtimassa, mitä seuraavaksi tehtiin.


Väriä vähän lorahti. "Ups."


Kurssilla tehtiin kerrossaippuaa sekä suolasaippuaa, joista etenkin ensimmäinen näytti suorastaan syötävän hyvältä. Seuraavana aamuna muotista irrottelun jälkeen leikatessa saippuoita pienemmiksi paloiksi suolasaippua mureni ikävästi. No, ymppään muruset johonkin tulevaan saippuasatsiin, sillä niitähän tulee ihan varmasti olemaan!

Ja sitten kuuden viikon tuskainen odotus...Ensimmäiset saippuat ovat kypsyneet kaapissani nyt nelisen viikkoa (vielä kaksi jäljellä!) ja olen hiljakseen keräillyt tarvikkeita ensimmäisiin omiin kokeiluihini. Nokkosshampoon teon kokeileminen on poltellut siitä asti, kun Villikatajan blogissa siitä luin, mutta todettuani, että sen tekoon vaaditaan riisileseöljyä (mistä sellaista oikein saa?) ja monta muuta ainesosaa, ajattelin aloittaa helpoimmasta mahdollisesta eli oliiviöljysaippuasta. Sauvasekoitinta vaille on tarvikkeet siis kasassa, joten kenties joku ilta ensi viikolla käväisen sellaisen ostamassa, että pääsen testailemaan. :)

Hihii! Tästä tulee hauskaa! (Kuuluisat viimeiset sanat..) :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti