torstai 22. joulukuuta 2016

Loppuvuoden mietteitä

Kirjoitusblokki on vaivannut jo pidempään ja olen antanut sen rauhassa vaivata - itse en ole ollut blogin suhteen erityisen kunnianhimoinen edes silloin, kun sitä aktiivisimmillani olen kirjoittanut. Sen sijaan olen luottanut siihen, että bloggaaminen alkaa kiinnostamaan taas, kun minulla on taas sen vaatima aika ja energia. Jatkamisen aika on sitten, kun kirjoittaminen tuntuu taas mukavalta ja luontevalta, ei pakkopullalta.

Pikkuhiljaa alkaa tuntua siltä, että sen aika on taas. Mitään en kuitenkaan lupaa ainakaan vielä, sillä elämässä on ihan riittämiin velvotteita, ja haluan blogin olevan hauska ja viihdyttävä juttu myös minulle.

En edes muista, milloin olen blogissa viimeksi julkaissut (sen tiedän, että taukovuosien varrella on kirjoitettu useita postausten alkuja, jotka ovat jääneet julkaisematta punaisen langan, viimeistelyn puutteen tai itsekritiikin vuoksi).

Vuosi on pitänyt sisällään monenlaista. On ollut ensimmäisen vakkarityösopimus ikinä, gradua ja gradujumeja, kunnianhimoinen työprojekti ja ylitöitä, Pokemon Go:ta, baletin perus- ja kärkitossutunteja sekä ratsastustunteja. Ympyröitä, voltteja, laukkatreenejä, pohkeenväistöjä ja muutaman hetken verran nätisti koottu hevonen. Huteria varpaillenousuja pointe-tossuilla ja vielä huterampia tasapainoja, piruetteja ja Pähkinänsärkijää niin tuntien taustamusiikkina, harjoiteltavana koreografiana kuin Tampere-talossa yleisönäkin. Syysväsymystä  ja -flunssaa, stressiä ja jaksamisen rajalle itsensä vetämistä.  Reissuja talviseen Osloon, Torreviejan aurinkoon ja suolailmaan, Walesin vihreisiin metsiin, Irlannin iki-ihalle maaseudulle, Aran-saarille, jossa sielu lepää, ja kotoisaan Berliiniin. Keittiö- ja lattiarempan keskellä elämistä ja tavaroista laatikoihin pakkaamista, purkamista, uudelleenpakkaamista ja uudelleenpurkamista. Koirahaaveita. Reissuhaaveita. Hevoshaaveita.

Vuosi on ollut antoisa. Pitkä. Stressaava. Ja kuitenkin aika kiva. Kohta on aika käpertyä takan eteen nojatuoliin nauttimaan lyhyistä talvipäivistä ja pimeistä illoista. Nukkua ja levätä. Ottaa loppuvuosi rauhallisesti (joskin pääosin työpöydän äärestä käsin) ja ladata pattereita uutta vuotta varten. Tulkoon joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti